Search Engine Advertising (SEA)

Search Engine Advertising (SEA) is een vorm van online adverteren waarbij websites worden gepromoot door hun zichtbaarheid op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) te vergroten door middel van betaalde advertenties. Met andere woorden, SEA is een manier voor bedrijven om hun producten of diensten te adverteren op zoekmachines, zoals Google of Bing, door te betalen voor advertentieplaatsing.

Hoe werkt het?

Wanneer een gebruiker zoekt naar een bepaald trefwoord of een bepaalde woordgroep in een zoekmachine, geeft de zoekmachine zowel organische zoekresultaten als betaalde advertenties weer die verband houden met die zoekopdracht. SEA omvat het bieden op specifieke zoekwoorden en zinsdelen die relevant zijn voor de producten of diensten van het bedrijf, en het maken van advertenties die op de resultatenpagina van de zoekmachine verschijnen wanneer naar die zoekwoorden of zinsdelen wordt gezocht.

Een van de belangrijkste voordelen van SEA is dat het bedrijven in staat stelt gebruikers te targeten die al actief op zoek zijn naar producten of diensten die verband houden met hun bedrijf. Dit kan resulteren in hogere conversieratio’s en een beter rendement op investering (ROI) dan andere vormen van adverteren.

Search Engine Advertising (SEA)

SEA omvat doorgaans het gebruik van een pay-per-click (PPC)-model, waarbij adverteerders betalen elke keer dat een gebruiker op hun advertentie klikt. Adverteerders kunnen een dag- of maandbudget voor hun advertenties instellen, evenals targetingopties zoals geografische locatie en apparaattype.

Over het algemeen is SEA een krachtige tool voor bedrijven om hun zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten aan te trekken via betaalde zoekmachineadvertenties.

We begrijpen dat dit behoorlijk intimiderend kan overkomen. Iedereen heeft zijn eigen specialisme, Search Engine Advertising is één van de onze! Hilleboe kan je volledige SEA campagnes analyseren, opzetten, en beheren. Benieuwd naar de specifieke mogelijkheden? Neem contact met ons op via onderstaande button.